Mediation op
de werkvloer

Binnen bedrijven spelen zich op elk niveau arbeidsconflicten af. Tussen directie en leidinggevende, tussen leidinggevende en werknemer, tussen werknemers onderling. Deze conflicten kunnen leiden tot slechte prestaties en zelfs ziekteverzuim.

Het is belangrijk dat deze geschillen zo snel mogelijk worden opgelost. Voor de personen in kwestie, maar ook in het bedrijfsbelang. Het kan zijn dat de arbeidsrelatie na de mediation met succes en plezier kan worden voortgezet. Soms komen partijen tot de conclusie dat er beter afscheid van elkaar genomen kan worden. Dat noemen we exit-mediation. Op een respectvolle manier zaken met elkaar afwikkelen en afscheid nemen.

Een ander soort van arbeidsconflict speelt zich af in de bedrijfsopvolging. Als voorbeeld: van vader op zoon c.q. dochter. De vader draagt de verantwoordelijkheid over aan zijn opvolger maar blijft beschikbaar voor adviezen. In de praktijk blijkt dat de opvolger steeds wordt teruggefloten in zijn of haar beslissingen. De vader handelt met de beste bedoelingen maar belemmert op deze manier de opvolger in zijn eigen beslissingen. De bedoelingen en verwachtingen lopen in deze casus ver uit een. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voor de relatie binnen de bedrijfsvoering, maar ook in de familiesfeer.